Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

20-åringar orsakade faror i trafiken i Karleby och Vasa

Från 2014
suddig vit bil
Bildtext Arkivbild.
Bild: YLE/Rolf Granqvist

Tre 20-åriga unga män orsakade polisen en hel del huvudbry under natten till söndagen. Den ena stal en bil och orsakade fara i trafiken, den andra försökte stjäla en bil och den tredje körde rattfull av vägen.

Nödcentralen fick in flera anmälningar om en bil som orsakade farliga situationer i Vasa centrum under natten till söndagen. Polisen fann såväl bil som chaufför i Roparnäs.

Den unga mannen verkade förvirrad men han blåste noll i polisens alkometer. Polisen tvingades använda maktmedel för att få den unga mannen att kliva ut ur bilen. Polisen fann droger på mannen.

Bilen som mannen körde hade anmälts stulen på morgonen. Under förmiddagen hade han krockat med andra bilar i Korsnäståget och flytt från platsen. Polisen undersöker händelseförloppet.

Försökte stjäla bil

En bilägare hittade en främmande person i sin bil i Vasa efter klockan tre under natten till söndagen. Bilägaren var säker på att han hade låst alla bildörrar. Den 20-åriga mannen kunde inte ge någon vettig förklaring till varför han satt i bilägarens bil.

Polisen grep mannen för försök till bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel. Man motsatte sig gripandet och blev därmed skyldig till hindrande av tjänsteman.

Körde av Anders Chydeniusgatan

En 20-årig man körde av Anders Chydeniusgatan i Karleby efter klockan två natten till söndagen. Det var i en svagt sluttande kurva som bilen körde av vägen och in i en lyktstolpe som knäcktes itu. Bilen fortsatte framåt, körde mot ett träd och krockade med ett staket till en gård. Till slut började bilen brinna.

Polisen hittade den unge bilföraren i närheten av platsen. Han blåste 1,65 promille i polisens alkometer. Han misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.