Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

”Ujula vill prova hur långt vingarna bär”

Från 2014
Bild: YLE/Stella Brunberg

Det finns ingen dramatik bakom stadsdirektör Jukka-Pekka Ujulas ansökan om jobb som vice vd för Keva, säger stadsstyrelsens ordförande i Borgå, Matti Nuutti (SDP).

- Förstås var det en överraskning att det hände så här, säger Nuutti. Men jag förstår när man tänker på hans ålder och att han kanske vill göra något annat än vara kommundirektör. Sådana här platser kommer inte upp varje månad utan det är mer sällsynt.

Matti Nuutti hörde själv om saken av Ujula själv på torsdag kväll.

- Vi konstaterade att det inte finns någon dramatik i det hela utan det antagligen bara var jobbet som fick honom att lämna in pappren. Han vill se hur långt vingarna bär.

Nuutti har den uppfattningen att Ujula inte har något emot Borgå och att Ujula har styrelsens och fullmäktiges fulla förtroende.

Om Jukka-Pekka Ujula får jobbet som vice vd för Keva hamnar Borgå i en lite knepig situation med tanke på ekonomin och framtiden, konstaterar Nuutti.

- Jag tror nog på att vi klarar av de utmaningar som väntar i framtiden. Det är stadsstyrelsen och -fullmäktige som lotsar staden genom problemen.