Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Med tungt bagage ut i världen

Från 2014
Uppdaterad 27.10.2014 15:42.
Vad har du i bagaget?
Bildtext Vendela Kirsebom tillsammans med programledare Noman Mubashir
Bild: NRK / Fredrik Bauer

Norsk serie där sex personer får åka tillbaka till sina rötter. En serie full med släktband, exotiska platser och känslosamma återseenden.

I serien åker modellen Vendela Kirsebom till Turkiet, sångerskan Mira Craig till USA, medieprofilen Kinni Meister till Sri Lanka, programledaren Christopher Dons till Algeriet, politikern Saera Kahn till Bangladesh och programledaren Kash King Gashamura till Rwanda. Programledare för serien är Noman Mubashir.

Först ut är Vendela Kirsebom som levt drömmen som supermodell, programledare och UNICEF-ambassadör. Vendela har aldrig träffat sin biologiska pappa Ahmet som bor i Turkiet. Med Noman Mubashir reser hon nu till Istanbul för att träffa sina släktingar.

Vad har du i bagaget? (Hva har du i bagasjen)
Yle Fem lördagar kl. 19.00, seriestart 1.11.2014 (repris måndagar)
6 avsnitt
30 dagar på Arenan

Innehåll i de övriga avsnitten: (preliminärt sändningsdatum)

Avsnitt 2 (8.11.2014)
Tillsammans med Noman Mubashir reser barnprogramledaren Kash King till Ruanda, där hans far blev offer för folkmordet. Kash lyckades tillsammans med sin mor fly till Norge.

Avsnitt 3 (15.11.2014)
Linn Meister har gjort kometkarriär inom den norska medivärlden. Hon har dock hela tiden längtat till sin mors hemland Sri Lanka. Tillsammans med Noman Mubashir reser de till den mytomspunna ön.

Avsnitt 4 (22.11.2014)
Programledaren tar med sig en programledaren Christopher Dons till hans hemland Algeriet. Han flyttade 1962 till Norge med sin mor.

Avsnitt 5 (29.11.2014)
Som 17-åring fick politikern Saera Khan av sin far höra att hon har halvsyskon. Nu reser hon tillsammans med Noman Mubashir och sin storasyster Laila till faderns hemland Bangladesh.

Avsnitt 6 (13.12.2014)
Den amerikansk-norska sångerskan Mira Craig åker med Noman Mobashir att leta efter sina rötter i Förenta Staterna. På resan avslöjas dystra berättelser om rasförtryck och en familjeskandal som väckt stor uppståndelse.