Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Shrewsbury nära skräll

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Didier Drogba firar mål.
Bildtext Didier Drogba målskytt mot Shrewsbury.

Chelsea hade det inte lätt på tisdagskvällen i den engelska ligacupen i fotboll. London-laget fick ge järnet för att vinna över League 2-laget Shrewsbury i den fjärde omgången.

Chelsea hade stora problem att få hål på Shrewsburys välorganiserade försvar i första halvlek, trots att man hade spelare som Didier Drogba, Oscar och Andre Schürrle på planen.

I början på andra halvlek lossnade det äntligen då Drogba placerade bollen i mål. Hemmalaget fick ändå en väl förtjänt kvittering i den 77:e spelminuten genom inhopparen Andy Mangan.

Glädjen var dock inte långvarig eftersom Jermaine Grandison fyra minuter senare styrde in bollen i eget mål. Chelsea fortsätter alltså till kvartsfinalerna tack vare en 2-1-seger.

Balotelli äntligen målskytt

Även Liverpool lyckades ta sig vidare i ligacupen, men även de fick kämpa in i det sista för en seger mot Swansea. Efter en mållös första halvlek gjorde gästernas Marvin Emnes 0-1 efter en dryg timmes spel.

Bortaledningen kom att hålla i sig nästan till slutet av matchen. Först kvitterade Mario Balotelli i den 86:e spelminuten och fyra minuter senare var det Dejan Lovrens tur att nicka in segermålet.

Balotelli, som flyttade till Liverpool i år med stora förväntningar, gjorde säsongens andra mål. Hans första mål kom i Champions League-matchen mot Ludogorets. Han hade gått mållös från planen i åtta matcher före cup-matchen.

Ligacupen, fjärde omgången:
Bournemouth - West Brom 2-1
MK Dons - Sheffield United 1-2
Shrewsbury - Chelsea 1-2
Fulham - Derby 2-5
Liverpool - Swansea 2-1