Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Dessert med chili och choklad

Från 2014
Uppdaterad 31.10.2014 10:53.
Efterrätt med chili och choklad
Bildtext Efterrätt med chili och choklad
Bild: Jukka Koskinen

I programmet Mat och Prat tillreder Raakel Lignell en snabb efterrätt med både sötma och styrka. En touch av Latinamerika med både chili och choklad.

Dessert med chili och choklad

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 25 min, varav förberedelser 10 min

Ingredienser

  • 0.5 liter (l) mjölk
  • 200 gram (g) mjölkchoklad
  • 2 nypa socker
  • 1 nypa kardemumma
  • 1 nypa kanel
  • 1 st chilifrukt
  • 1 burk vispgrädde - (servering)
  • 1 paket skumgodis - t ex marshmallows (servering)
  • 0.5 tesked (tsk) kakaopulver - (servering)

Instruktioner

Mat och prat: Chili-choklad dessert - Spela upp på Arenan

Värm upp mjölken i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Lägg i mjölkchokladen i bitar. Låt chokladen smälta en stund och lägg till ett par nypor socker.

Krydda med kardemumma och kanel. Lägg till önskad mängd uppskuren chili.

Rör om till alla choklad har smultit och lösningen är jämn och smidig.

Vispa grädden till skum, smaksätt med socker om så önskat.

Häll upp chokladblandningen på bottnen av serveringsglas eller -bägare.

Toppa med vispgrädde och dekorera med skumgodis och ett riv kakaopulver.

Kock: Raakel Lignell