Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tyskarna ryckte i första halvlek

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Programmet är inte längre tillgängligt

Tyskland knep en planenlig seger och krossade Finland med 30-18 i EM-kvalet i handboll. Andreas Rönnberg var Finlands bästa målskytt med sex fullträffar.

Finland gjorde matchens första mål då Richard Sundberg hittade rätt. Finland hängde bra med i inledningen av matchen. Vid ställningen 3-3 bestämde sig tyskarna för att rycka. Sakta men säkert drog man ifrån och vid pausvilan ledde man med klara 19-8.

I den andra halvleken var tempot aningen lugnare då tyskarnas ledning var trygg. Tysklands segersiffror skrevs 30-18.

- Jag är nöjd med andra halvlek, trots att Tyskland lite slog av på takten, sade Mikael Källman efter matchen i Gummersbach.

- Motståndarna spelar i världens bästa liga och det är klart att det syns ute på planen, konstaterade Källman som tyckte att siffrorna inte var alltför fula.

Andreas Rönnberg hittade rätt sex gånger. Richard Sundberg och Nico Rönnberg stod för fyra mål var. Tre av Andreas Rönnbergs mål kom från sjumeterslinjen där han var felfri.

- Jag tycker att vi kämpade bra, men att vi nog skulle ha kunnat slita lite hårdare i vissa sekvenser, tyckte Richard Sundberg som inledde starkt men blev lite passiv mot slutet.

Finlands yttrar stod endast för tre fullträffar då Teemu Tamminen, Antti Valo och Miro Koljonen hittade rätt en gång var.

- Det skulle vara lite konstigt om skillnaden mellan proffs och amatörer inte skulle synas, sade Koljonen som fick slita för fullt mot sina fysiskt betydligt starkare och större motståndare.

En av de positivaste sakerna ur finländskt perspektiv var att 17-åriga Oliver Helander stod för ett mål i andra halvlek. Helander spelade i Gummersbach sin första kvalmatch på herrnivå.

Tyskland spelar sin nästa EM-kvalmatch på söndag borta mot Österrike.

På lördagen möter Finland Spanien. Den matchen sänds i TV2 och på Arenan. Matchstart i Vanda är kl. 17.05.

Tyskland - Finland 30-18 (19-8)
Finlands målgörare: A. Rönnberg 6, Sundberg 4, N. Rönnberg 4, Koljonen 1, Valo 1, Helander 1, Tamminen 1
Tysklands främsta målgörare: S. Weinhold 4, U. Gensheimer 4, P. Drux 3, T. Reichmann 3