Hoppa till huvudinnehåll

Lucia

Luciakandidat 2: Vanessa Eriksson

Från 2014
Uppdaterad 05.11.2014 15:08.
Programmet är inte längre tillgängligt
Lucia 2014: Luciakandidat 2: Vanessa Eriksson sjunger luciasången - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Vanessa Eriksson, 19 år, kommer från Jomala på Åland. Hon har en merkonomexamen i fickan och är nu i musikinstitutet. Hon känner varmt för att hjälpa andra för hon har själv blivit hjälpt på grund av sin sjukdom.

Vanessa är utbildad merkonom men drömmer om en framtid inom musiken eller vården. För tillfället är hon inne på ett sabbatsår och hon fördjupar sig i musiken genom sång- gitarr- och pianolektioner parallellt med olika inhopparjobb.

Programmet är inte längre tillgängligt
Lucia 2014: Luciakandidat 2: Vanessa Eriksson - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Hon är epileptiker och hon har många gånger blivit hjälpt på ett fint sätt. Dessa erfarenheter har gjort att hon också vill hjälpa andra.

- Jag tänkte först att luciajuryn kommer att välja bort mig direkt om jag berättar att jag har epilepsi, men jag tycker att man ska vara öppen. Så det fick bära eller brista.

Hon säger att hon äntligen har hittat rätt medicinering för sin epilepsi och hon har inte fått anfall nu på snart ett år.

- Jag har märkt att många som lider av epilepsi känner sig deprimerade, men jag försöker tänka positivt och ta dagen som den kommer och hittills har det funkat bra.

Varför vill du bli Finlands lucia 2014?

- Jag vill hjälpa andra, lysa upp någons dag och sprida kärlek. Insamlingens syfte, att hjälpa barnfamiljer som har det svårt, är också en viktig orsak. Jag tycker om att träffa folk och göra andra glada och jag är inte rädd för att stå i centrum.

Rösta på luciakandidaterna via Folkhälsans webbplats.

Mera om Finlands lucia 2014svenska.yle.fi/lucia.