Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Män, muskler och spänning

Från 2014
Brad Pitt i filmen The Fury.
Bildtext Snygga Brad Pitt i ännu en spännande krigsfilm.
Bild: © 2014 CTMG

Denna vecka dominerar actionrullarna. Om du gillar spänning är det här premiärveckan för dig. Det finns allt från kidnappning till krig och mord. Perfekt för höstmys!

Lomasankarit

Det här är kanske inte en film man vill se den här årstiden, för det får en att längta till sommar och sol. Den handlar om en familj som åker på semester till Kos. Det är tänkt att bli en helt vanlig och lugn vecka, men ändras till något helt annat när sonen Toni (Nuutti Konttinen) måste rädda en lokal flicka som blivit kidnappad. Och så dras hela familjen in i dramat. Humoristisk och spännande film som verkar vara en av de bättre finska filmerna i år.

Fury

YES, krigsfilm med Brad Pitt! Bara på det fattade jag intresse för filmen, och när jag kollade in den närmare verkar det också vara en riktigt bra film. Den utspelar sig 1945 i Nazityskland, mitt i de allierades stora slutoffensiv. Vi får möta sergant Wardaddy (Brad Pitt) i ett uppdrag tillsammas med hans män (Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña och Jon Bernthal). De har ett uppdrag bakom fiendens linjer och är underlägsna i både vapenkraft och antal. Snygg film med riktigt snygga skådeseplare.

Nightcrawler

Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) är en kille som är på desperat jakt efter jobb och fastnar av en slump för kriminaljournalistik. Han kommer i kontakt med en grupp frilansande fotografer som filmar mord, bilolyckor och andra förödelser och fastnar direkt. Lou tar sig in i den farliga "nightcrawling" världen där alla offer är pengar och varje polissiren är guld. Här har vi ännu en pulshöjare som har alla förutsättningar att vara riktigt, riktigt bra.