Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spännande vinter för Anton Lindfors

Från 2014
Uppdaterad 30.10.2014 16:50.
Sportinslag: Anton Lindfors tänker nå toppen i snowboardcross - Spela upp på Arenan

Träningssäsongen har överträffat Anton Lindfors förväntningar och nu är han redo att stiga in i den absoluta världseliten i snowboardcross. Siktet är inställt på en medalj i VM eller X Games.

Förra vintern var Lindfors bästa hittills i karriären. Han fick bestiga prispallen för första gången i världscupen och i sammandraget slutade han på sjunde plats.

Anton Lindfors tränar inför säsongen 2014-2015.
Bildtext Spänsten och styrkan har blivit bättre under sommaren och hösten.
Bild: Yle, Mikael Oivo

- Jag vill så klart klara mig bättre än förra vintern. Jag vill absolut vara bättre än sjua i världscuprankingen och huvudmålet är VM och X Games. Jag hoppas att jag tar en medalj i någondera tävlingen, säger Lindfors för Yle Sporten.

Den lyckade träningssäsongen inger hopp om att Lindfors mål kan gå i uppfyllelse. Fysiken är bättre än någonsin tidigare och dessutom har han hållits frisk och hel för första gången på länge.

- Det känns som att man säger det här varje år men resultaten av träningen har på riktigt varit bra den här gången. Jag har varit överraskad över hur stora framsteg jag har gjort. Nu gäller det bara att flytta över de goda träningsresultaten till snön och få bra resultat där också, säger en optimistisk Lindfors.

Anton Lindfors tränar inför säsongen 2014-2015.
Bildtext Anton Lindfors testar träningsresultaten tillsammans med sin fysiktränare.
Bild: Yle, Mikael Oivo

Tidigare år har Lindfors ofta förlorat mot de tuffaste konkurrenterna i starten. Den detaljen har han sett till att förbätta.

- På basen av de läger jag har varit på kommer starten inte att vara ett problem det här året. Jag har dessutom kunnat förbättra åktekniken när jag inte har haft några problem med knäna. Jag tror att det inte kommer att finnas någon skillnad mellan mig och världstoppen.

Full satsning på idrotten

Anton Lindfors jobbar eller studerar inte vid sidan om idrotten utan satsar helhjärtat på snowboardcross.

- Man kan säga att jag håller mig ekonomiskt just och just vid liv. Jag gör hellre så att jag satsar för fullt på snowboardcrossen än att jag gör något annat samtidigt som tar energi. Endera lyckas jag eller så misslyckas jag men i alla fall vet jag att jag har gett allt, säger Lindfors.

Världscupen i snowboardcross inleds den femte december i Montafon i Österrike. VM i Kreischberg går av stapeln i mitten av januari och X Games i Aspen i slutet av samma månad.

Diskussion om artikeln