Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Politisk pajkastning på Twitter

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Maarit Feldt-Ranta på FSD:s kongress i Helsingfors.

De finlandssvenska socialdemokraternas ordförande Maarit Feldt-Ranta har lyckats reta upp Svenska folkpartiet i flera repriser de senaste dagarna.

Feldt-Ranta gav partordförande Carl Haglund en känga för att att han blandade sig i den svenska ubåtsjakten och för att Sfp under hans ledning tagit ett steg till höger på den politiska kartan.

Och det tog inte slut där. Feldt-Ranta frågade på Twitter om det är någon annan än Centerns Juha Sipilä och Haglund som vill skära ner på antalet poliser, lärare och sjukvårdare.

Feldt-Ranta syftar här på Sipiläs utspel att antalet byråkrater skall minskas. Haglund konstaterade för sin del i Yles Ykkösaamu att den offentliga sektorn inte längre kan växa.

De finlandssvenska socialdemokraternas utspel mot Sfp fick bägaren att rinna över hos försvarsministerns specialmedarbetare Patrik Gayer. Han gav sig också in i den politiska pajkastningen. Något som den försvarspolitiska twittraren James Mashiri noterade.

Carl Haglund svarar själv i en insändare I Hbl. Han skriver att det är allmänt känt att den sittande regeringen inte är något kärleksäktenskap.

- Ett fenomen som tyvärr kännetecknat regeringens bana på senare tid är försöken att göra regeringspolitik på regeringens bekostnad, fortsätter Haglund och syftar på Feldt-Ranta angrepp. Nu behövs ansvarstagande grepp framför internt käbbel som tär på förtroendet.

Förbryllande att regeringskollegor kritiseras, tycker man alltså inom Sfp.
Men inte är de Finlandssvenska socialdemokraterna de enda som kritiserar sina kolleger i regeringen. Sfp hörde till de största kritikerna när Päivi Räsänen nyligen hotade att partiet lämnar regeringen om den könsneutrala äktenskapslagen går igenom.

Räsanen slätade senare över sitt uttalande. Lät förstå att hon misstolkats och att detta inte är en regeringsfråga för Kristdemokraterna.

Det är uppenbart att det inte krävs mycket för att det skall spraka till på den politiska arenan. Det kommer att bli en hel del politisk pajkastning innan riksdagsvalet i april.

Läs också:
"Centern drar ifrån"
"Rikhard Husu: Skördetid för Centern?"
Anne Suominen: "Stubb i trångmål men det har varit värre"
"Cirkusnöjen för väljarna"

Twitterbloggen