Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Beatrice Eli: Mina föräldrar stöttar min onani

Beatrice Eli
Bildtext Beatrice Eli vill inte vara ensam på popscenen.

Beatrice Eli är kvinnan som sjunger om onani, kvinnor och sexiga lärarinnor. Hon är en föregångare både när det kommer till kroppsbehåring och att vara öppet lesbisk i popmusiken. Och just det. Hon gör sjukt bra musik också.

Sedan Beatrice Eli började ge ut sin musik har det varit mycket snack om att hon är lesbisk. Hon vill ändå inte att all fokus ska läggas på just det.

- Det är en del av det jag skriver om, men inte allt. Jag skriver ganska klassiska poplåtar om mina vanliga vardagsbekymmer, som heterosexuella personer också har, säger hon.

Låtarna handlar om kärlek och hjärtesorg - saker hon gått igenom under det senaste året.

Hår under armarna

Beatrice har börjat odla hår under armarna, något hon är stolt över. Hon har också lagt upp en video på Instagram där hon kammar det.

- Jag kom på att man kan grooma sitt ben- och underarmshår. Jag tycker om att sminka mig, jag har nagellack och löshår som jag fixar med, så varför inte också fixa med mitt underarmshår?

Men ingen ser väl ditt underarmshår?

- Men varför har man snygga underkläder? Det är inte så många som ser dem heller, kontrar Beatrice.

Vi berättar att vi hört att det var trendigt att fläta sitt könshår på 1600-talet. Då skulle man ha så stor buske som möjligt.

- Jag tycker man ska få göra precis som man vill. Jag visar gärna upp håret jag har under armarna, för jag tycker det är skitsnyggt och jag gillar att ha det, just nu i alla fall.

Beatrice berättar att hon också har massor med vänner som rakar sig och gör det för att de själva vill det. Beatrice vill ändå försöka neutralisera hela hårtänket lite grann.

- Det är ingen antirakningskampanj jag för, utan det är bara någon slags frigörelse från mina egna förväntningar på den person jag känt att jag behövt vara, säger hon.

Trust Issues, som du kan lyssna på här ovanför, är Beatrices nyaste singel. Hon skrev den när hon var inne i en dålig relation, och i början tyckte hon inte ens att den var bra.

- Jag hade demon liggandes ganska länge, och jag tror inte jag spelade upp den för så många heller. När skivan sedan skulle göras nästan tvingade skivbolaget mig att lägga med den. Jag var lite motvillig, men jag är jätteglad nu, för det verkar som om många gillar den.

Att vara lesbisk popartist

Det är ganska ovanligt, att som Beatrice vara så öppen med att hon är lesbisk, i sin musik. Folk reagerar så klart på det, och vill gärna prata om just det.

- Men jag har inte fått någon negativ kritik. Jag tror inte någon skulle våga göra det, men säkert är det någon som stör sig på det jag gör.

Beatrice hoppas också på att fler personer snart vågar göra det hon gör.

- Jag tycker inte om att vara själv, det är ingen bragd att vara ensam med att vara så öppet lesbisk inom pop. Det är ganska deppigt faktiskt.

Hon tycker att det är synd att så många homosexuella, både offentliga personer och privatpersoner, känner att de inte kan prata om det. Det gäller på många ställen, allt från arbetsplatsen till hemma hos familjen. Det viktigaste för Beatrice är ändå musiken.

- Mitt triumpfkort är inte att jag är lesbisk, det är att jag gör kvalitativ popmusik.

I låten Party in my pants sjunger Beatrice om att onanera. Vi undrar om hennes föräldrar hört den?

- De tycker min skiva är jättebra. Min pappa tyckte det var rätt sjukt att folk tycker det är hemskt om mina föräldrar hör låten, för alla onanerar ju. Mina föräldrar stöttar min onani.

Där kom en mening vi gärna skulle höra lite oftare.

- Jag vill aldrig mer säga den meningen. Det kändes jätteäckligt.

Catzo har bloggat om Beatrice debutalbum Die another day. Det kan du läsa här.

Mer om ämnet på Yle Arenan