Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Heja alla!

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
New York City Marathon 2014
Bildtext Omkring 60000 löpare deltog i New York City Marathon på söndagen.

Det var en brokig skara på söndagen löpte från Staten Island till Central Park på Manhattan under New York City Marathon.

Drivet i steget varierade rejält bland dryga 60 000 deltagarna. Liksom formen, bakgrunden, åldern och utrustningen. Däremot var glädjen över att delta påtaglig.

Kanske för att det är en seger i sig att få delta. New York City Marathon är till deltagarantalet världens största maraton och avsevärt fler än de 60 000 som får ett startnummer skulle vilja ställa upp. För att alla skall ha en chans att delta så arrangeras ett lotteri bland de som anmält sig. Chansen att vinna ett startnummer är ungefär tio procent.

Om löparna sprudlade av glädje på söndagen så var stämningen gemytlig också bland publiken. Över två miljoner åskådare trotsade det ruggiga höstvädret för att heja fram precis alla deltagare.

Det var lätt att ryckas med i den sympatiska atmosfären och dagdrömma om att delta själv nästa år. Också undertecknad slogs av tanken trots att jag definitivt inte är en Janne Holmén precis.

Och vem vann då? Ett svar är att Kenyanen Wilson Kipsang segrade i herrklassen medan hans landsmaninna Mary Keitany var snabbast bland damerna. Ett annat är att precis alla som korsade mållinjen var vinnare.

Park Slope 11215