Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hamilton närmar sig titeln

Från 2014
Uppdaterad 03.11.2014 09:40.
Lewis Hamilton vann USA:s GP före stallkamraten Nico Rosberg.
Bildtext Lewis Hamilton vann USA:s GP före stallkamraten Nico Rosberg.
Bild: EPA/SRDJAN SUKI

Mercedesföraren Lewis Hamilton vann deltävlingen i USA före stallkamraten Nico Rosberg och Red Bulls Daniel Ricciardo. Hamilton kopplade genom segern ett allt fastare grepp om totalledningen.

Det blev en förväntad dubbelseger även denna gång för Mercedes. Som så många gånger förr startade Rosberg från första rutan men Hamilton vann. USA:s GP var inget undantag. Hamilton körde om Rosberg efter halva racet och höll ledningen till slut.

Hamilton har nu vunnit tio deltävlingar den här säsongen vilket är dubbelt fler än då han blev världsmästare år 2008. Allt pekar nu mot att britten kommer att upprepa den bragden.

Snopet för finländarna
Ur finländsk synvinkel gick tävlingen inte på bästa möjliga sätt. Williamsföraren Valtteri Bottas gjorde en dålig start och stallkamraten Felipe Massa körde om honom direkt. Efter det misslyckades Williamstallets taktik totalt.

När stallet tog in Bottas för däckbyte körde Ricciardo om finländaren. När man sedan tog in Massa körde samme man om även honom. Bottas slutade till slut på en femte plats.

För Kimi Räikkönen och Ferrari var det en mörk dag i Amerika. Stallkamraten Fernando Alonso körde in som sexa och Räikkönen slutade på en 13:e plats. Finländaren var mycket besviken och frustrerad efter tävlingen.

- Jag hade stora problem med bilen och jag vet inte vad det beror på. Vi har försökt med allt och ändå blir det inte bättre, säger Raikkönen till YLE Urheilu.

Ferrariföraren hade stora problem med understyrningen som ledde till att hans framdäck slets mycket snabbare än de andra förarnas. Detta ledde till att han tappade fart och fäste.

- De här problemen kan jag inte göra nåt åt själv utan stallet måste försöka lista ut var felet ligger. Jag hatar detta läge och hoppas att det löser sig.

Alonso lider också av en hel del problem med bilen men enligt Räikkönen har spanjoren inte problem med just understyrningen.