Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Amanda Jenssen gräver guld i USA

Från 2014
Amanda Jenssen.
Bildtext Allt Amanda Jenssen rör vid blir till guld. Det gäller också låten om fotbollsguldet.
Bild: Morgan Norman

Måndag betyder nya låtar på vår spellista, och den här veckan kan vi stolt presentera nya pärlor av Imagine Dragons, Amanda Jenssen, Sam Smith, Joy och Alina Devecerski.

Håren reser sig på armarna när vi lyssnar på veckans nya låtar. De är underbara!

Imagine Dragons / I Bet My Life

Imagine Dragons är tillbaka med en fin och glad låt, som emallanåt ger oss storslagna gospelvibbar. En låt som skulle passa perfekt i Körslaget. Låten handlar om sångaren Dan Reynolds förhållande med sina föräldrar, och den kommer att finnas med på deras andra studioalbum.


Amanda Jenssen / When We Dig For Gold In The USA

Det här är låten som Amanda Jenssen gjorde succé med i ett avsnitt av Så mycket bättre, som just nu går på TV4. Låten är en tolkning av Orups stora hit När vi gräver guld i USA. Orup hatar när svenska musiker gör musik på engelska, men han gillar ändå Amanda Jenssens översättning av låten. (Säger han i alla fall.) Vi tycker den är fantastisk.

Sam Smith ft. A$AP Rocky / I'm Not The Only One

Sam Smiths röst förför oss än en gång. I'm not the only one går i samma stil som den tidigare hitten Stay, men nu bidrar också A$AP Rocky med lite välbehövlig rapp. Han har inte många textrader, men han hjälper låten gå från vanlig ballad, till något alldeles extra.

Joy / Kattliv

Kattliv är hiphoplåten som gått på repeat i våra högtalare i några dagar nu, och den blir bara bättre och bättre. Joy M’batha har skrivit Kattliv tillsammans med Maskinen, och det hörs, på ett riktigt bra sätt. Musikchefen Johan Lindroos har bloggat om låten, läs mer här.

Alina Devecerski / Gnista + gas

Alina Devecerski har samlat ihop sin armé, och nu drar de ut i krig. I taktfast marsch går de beslutsamt iväg. Det är bilderna vi får framför oss när vi lyssnar på låten. Trummorna och Alinas passionerade röst gör det här till en riktig fullpoängare.