Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tuff uppgift för landslagstränaren

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Finlands innebandylandslags tränare Petri Kettunen.
Bildtext Finlands innebandylandslags tränare Petri Kettunen och spelaren Eemeli Salin förlorade mot Sverige i EFT-turneringen.

Finlands innebandylandslags tränare Petri Kettunen säger till YLE att det kommer att vara svårt att välja ut VM-truppen till innebandy VM i december.

Finland förlorade med 2-4 mot Sverige i den avslutande matchen i EFT-turneringen på söndag. Sverige hade ett mycket snabbare spel och passningarna var säkrare. Därtill försvarade de gulklädda bättre matchen igenom.

Men under turneringen stod inga medaljer på spel utan målet var att få rutin i spelet inför den kommande VM-turneringen. Finland hade 23 spelare med i turneringen och på det tillhörande träningslägret. I VM får varje lag däremot ha endast 20 spelare anmälda.

- Ingen spelare har ännu valts till VM-laget, säger tränaren Kettunen.

Viktigt med erfarenhet
Tränaren hoppas dock att speciellt två veteraner ska delta även i år. Veteranerna är Tero Tiitu och Mika Kohonen.

- Jag hoppas att Tero och Mika vill delta. De medför så mycket erfarenhet och kunnande, säger Kettunen.

Kedjan med Kohonen och Tiitu släppte i matchen mot Sverige in hela tre mål men Kettunen är säker på att spelarna passar in i laget.

- De är inte i sin bästa form men bara de jobbar hårt så kommer nog allt att lösa sig.

Tränaren säger också att det kommer bli svårt att välja ut endast 20 spelare till turneringen.

- Vi har haft ett bra läger och alla har satsat fullt. Det är roligt att se men det försvårar också min uppgift märkbart.

Kettunen medger att det finns många roliga dagar på tränarjobbet men de två kommande veckorna kommer inte att höra till dem.

- Man vill aldrig plocka bort spelare ur truppen.

Finland meddelar den slutgiltiga truppen den 13:e november. VM i innebandy går av stapeln mellan den 5-14:e december i svenska Göteborg.