Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Citronsorbet med champagne

Från 2014
Uppdaterad 03.06.2016 13:28.
Citronsorbet med champagne
Bildtext Citronsorbet med champagne
Bild: Jukka Koskinen

Det är inte svårt att själv göra sorbet, men ibland vill man göra det enkelt för sig. Raakel Lignell bjuder på en snabb och bubblig efterrätt.

Citronsorbet med champagne

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 5 min, varav förberedelser 5 min

Ingredienser

  • 1 paket citronsorbet
  • 0.75 liter (l) champagne - eller skumvin

Instruktioner

Desserten severas i efterrättsskålar och portioneras enligt följande:

1-2 bollar citronsorbet
ca 1 dl champagne eller skumvin.

Skopa upp en eller två bollar sorbet med en glasskopa. Placera den i skålen och häll över champagnen.

Dekorera med t ex ett blad mynta eller ett kex.

Servera omedelbart.

Kock: Raakel Lignell

Mer om ämnet på Yle Arenan