Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Radio Vaasa fortsätter med tvåspråkighet

Från 2014
Uppdaterad 05.11.2014 09:51.
Anssi Marttinen är ny ägare för Radio Vaasa
Bildtext Anssi Marttinen är ny ägare för Radio Vaasa

Radiomannen Anssi Marttinen är bolagets nya ägare. Marttinen ägde tidigare en tredjedel av företaget som han startade med Hippi Hovi och Pekka Iitola år 2000.

Landets näst äldsta kommersiella radiostation, Radio Vaasa, får ny ägare. Anssi Marttinen äger nu hela bolaget Oy Radio Vaasa Ab som driver radiokanalen och även Studio ticket.

Marttinen grundade bolaget år 2000 tillsammans med Pekka Iitola och Hippi Hovi. Sedan första november är företaget i sin helhet i Marttinens ägo.

Enligt Marttinen kommer radiokanalens tvåspråkiga linje att fortsätta som tidigare.

- Det är helt naturligt för oss att fortsätta med svenskan. Intervjuar jag någon svenskspråkig är intervjun på svenska. Dessutom har vi radioprogram på svenska och ett till är på kommande nästa år, säger Marttinen.

På grund av ägarbytet fungerar Studio ticket numer självständigt bolag. Marttinen, Iitola och Hovi har lika stora delar i det nygrundande bolaget.

30 års jublileum nästa år

Anssi Marttinen började som programvärd på radiostationen år 1990 och kommer att fortsätta som redaktör och programvärd även efter ägarbytet.

- Vår styrka är att vi själva får bestämma vad vi har i vår radio. Vi har många lyssnare och jag ser positivt på framtiden, berättar Marttinen.

Radio Vaasa styrelse får ny ordförande i Hekki Havusela och övriga styrelsemedlemmar är Anssi Marttinen och Aki Karlsson. Christer Nyberg tillträder som företagets vd 1.12.2014.

Redaktionen kommer bestå av såväl redaktörer som programledare på freelancebasis.

Den första radiosändningen sändes 25.11.1985, nästa år fyller stationen 30 år. Radio Vaasa har cirka 21 000 lyssnare varje vecka.

Läs också: Nya utmaningar för Hippi Hovi