Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Mustaschlös Stubb på charmoffensiv i Åbo

Från 2014
Alexander Stubb, Åbo Saluhall, 4.11.2014
Bildtext Många kom fram till Alexander Stubb och ville ta en bild tillsammans med statsministern.
Bild: Yle/Janne Isaksson

Statsminister Alexander Stubb (Saml) besökte på tisdagen Saluhallen i Åbo för att träffa väljare inför vårens riksdagsval. Han passade bland annat på att uppmana folk att delta i Movember-kampanjen.

Människor kom en efter en fram till statsminister Stubb under snabbvisiten i Saluhallen i Åbo på tisdagskvällen. Åboborna var bland annat bekymrade över pensioner, löner och nedskärningar, och Stubb försökte förklara hur regeringen tänkt i diverse frågor.

En äldre man berättade även att han var på väg på kvällens ishockeymatch mellan TPS och Lukko i Champions Hockey League och Stubb delgav att han hade ett par bekanta som likaså skulle besöka Åbohallen.

Alexander Stubb och Juhana Helmenkalastaja med ett reflex för att samla in pengar till Movember, Åbo Saluhall, 4.11.2014
Bildtext Alexander Stubb tillsammans med Juhana Helmenkalastaja.
Bild: Yle/Janne Isaksson

Förutom de vanliga diskussionerna kom också Juhana Helmenkalastaja, känd bland annat från tv-programmet Diili och kanske framför allt för sin imponerande mustasch, fram för att diskutera.

Han ville att Stubb skulle medverka i en kort videosnutt för att marknadsföra Helmenkalastajas mustaschreflex och därigenom bidra till att samla in medel för Movember, en internationell kampanj för att uppmärksamma sjukdomar som drabbar män, speciellt prostatacancer.

Det ska man göra genom att låta mustaschen växa under november månad. Stubb gick med på tilltaget och skickade en hälsning.

– Fastän du som jag är en som inte klarar av att odla mustasch, lönar det sig att delta i kampanjen, sade Alexander Stubb.