Fisk-tomatsoppa med curry
Denna soppa brukar jag laga till mina barn. Soppan har en trevligt kryddig smak och är supersnabb att koka ihop då det är bråttom och alla är hungriga. Man kan i princip använda vad för fisk som helst, jag själv brukar använda torsk eller lax.
Fisk-tomatsoppa med curry
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 30 min, varav förberedelser 15 min
Ingredienser
- 500 gram (g) fiskfilé - färsk, torsk eller lax
- 500 gram (g) tomat
- 1 st gurka
- 1 st gul lök
- 1 matsked (msk) currypulver
- 2 matsked (msk) olivolja
- 2 matsked (msk) smör
- 1 matsked (msk) citronsaft
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
Instruktioner

1. Skala löken, skiva den och stek den mjuk i oljan i en stekpanna. Sänk värmen, strö över curryn och blanda i en matsked smör.
2. Skala och skiva gurkan, tärna den grovt och mixa den slät tillsammans med tomaterna och den stekta lök-curryblandningen i en blender tillsammans med en matsked smör.
3. Sila soppan genom en sil till en kastrull och värm den.
4. Skiva fisken, salta och peppra och stek den i panna eller i 200 graders ugn i ca 8-10 minuter, tills den är klar.
5. Servera soppan het i en skål med en bit fisk.