Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Fisk-tomatsoppa med curry

Från 2014
Uppdaterad 06.11.2014 14:36.
Niklas tomat-fisksoppa med curry.
Bildtext Niklas tomat-fisksoppa med curry.
Bild: Yle/Parad Media

Denna soppa brukar jag laga till mina barn. Soppan har en trevligt kryddig smak och är supersnabb att koka ihop då det är bråttom och alla är hungriga. Man kan i princip använda vad för fisk som helst, jag själv brukar använda torsk eller lax.

Fisk-tomatsoppa med curry

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 30 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 500 gram (g) fiskfilé - färsk, torsk eller lax
  • 500 gram (g) tomat
  • 1 st gurka
  • 1 st gul lök
  • 1 matsked (msk) currypulver
  • 2 matsked (msk) olivolja
  • 2 matsked (msk) smör
  • 1 matsked (msk) citronsaft
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Instruktioner

Efter Nio: Niklas Ekstedt gästar Efter nio - Spela upp på Arenan

1. Skala löken, skiva den och stek den mjuk i oljan i en stekpanna. Sänk värmen, strö över curryn och blanda i en matsked smör.

2. Skala och skiva gurkan, tärna den grovt och mixa den slät tillsammans med tomaterna och den stekta lök-curryblandningen i en blender tillsammans med en matsked smör.

Niklas Ekstedt kokar soppa i Efter nio.
Bildtext Niklas kokar soppa i Efter nio.
Bild: Yle/Parad Media

3. Sila soppan genom en sil till en kastrull och värm den.

4. Skiva fisken, salta och peppra och stek den i panna eller i 200 graders ugn i ca 8-10 minuter, tills den är klar.

5. Servera soppan het i en skål med en bit fisk.

Mer om ämnet på Yle Arenan