Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Ni är så misstänksamma!

Från 2014
Uppdaterad 30.10.2015 11:02.
Vy över Kiev från järnvägsbro.
Bildtext Snart är det här min hemstad
Bild: Kerstin Kronvall/Yle

Mina bekanta blir så häpna då jag berättar om hur jag har fixat mitt boende i Kiev. Dit ska jag flytta inom kort och jag har inte tid att resa iväg för att leta bostad.

Då gjorde jag som man gör i dag, jag letade på nätet. Utbudet var stort. Vissa webbplatser var så bökiga att jag skippade dem direkt medan andra var lätta att klicka sig fram på och hade fina bilder.

Snart märkte jag en avgörande detalj. Det fanns inga vanliga bord och stolar utan bara höga, smala bord med barstolar. Så kan jag inte bo eftersom jag ska jobba hemma och behöver kunna sitta någotsånär bekvämt.

Där satt jag sedan och bläddrade och kollade stolutbudet tills jag hittade en bostad som hade ett matbord med fyra stolar. Dessutom ser det ut att finnas ett vägguttag strax intill. Det är viktigt med tanke på datorn.

Eftersom den lägenheten också annars verkade vara helt okej bokade jag den. På nätet. Strax fick jag en vänlig bekräftelse per e-post och en uppmaning att betala förskott på hyran. Vilket jag promt gjorde.

Nöjd och glad har jag berättat om det här för vänner och bekanta som har reagerat med misstro. Vissa säger att bostaden bara finns på bild på webben. Andra tror att toaletten, som inte syns på bild, är ute i korridoren eller på bakgården. Vissa gissar att tvättmaskinen, som syns på bild, inte är kopplad. Några är övertygade om att jag har kastat pengarna i sjön och kommer att bli tvungen att bo i ett tält på gatan.

Ni är så misstänksamma, säger jag optimistiskt.
Om tre veckor torde jag veta vem som har rätt.

Möten och människor