Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Vilken månad är tyngst?

Från 2014
Uppdaterad 07.11.2014 14:47.
Programmet är inte längre tillgängligt

Mitt i livets kaos är det på sätt och vis tryggt att årstider kommer och går, att månaderna upprepar sig. Men vilken månad är egentligen tyngst?

För många är november den värsta månaden. Det är mörkret, det är regnet. Känslan av hopplöshet. Dessutom finns det de som drabbas ännu allvarligare, d.v.s. av höstdepression.

Själv hör jag definitivt till dem som inte riktigt förstår mig på november. Det bästa jag kan klämma fram med är att november behövs för att vi ska gå ner i varv. Eller att november behövs för att vi ska förstå att uppskatta alla andra månader. Eller att november behövs för att vi ska krypa in i ett mysigt hem och tända brasan.

Men för andra kanske smällkalla februari är värst. Eller "meningslösa" mars? Eller augusti då sommaren går mot sitt slut?

I fredagens Eftersnack ska vi tala om månader. Vilken månad är den tyngsta, den värsta? Och vi behöver din motivering. Så rösta nedan och skriv in din kommentar, så spinner vi sedan vidare.

Eftersnack, Radio Vega fre kl. 15.03, repris kl. 23.03. Stream med bild på Arenan. Podden klar vid 17-snåret. Yle Fem sö kl. 15.05.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.