Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Trifle med persikor och körsbär

Från 2014
Uppdaterad 13.11.2014 16:28.
Trifle med persikor, körsbär och nötter
Bildtext Trifle med persikor, körsbär och nötter
Bild: Jukka Koskinen

Trifle är ursprungligen en engelsk efterrätt av tjock vaniljkräm, vispgrädde, frukter med ett botten av sockerkaka som dränkts i sherry eller brandy. Violeta Teetor gör en variant med persikor, körsbär och nötter.

Trifle med persikor och körsbär

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 15 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 1 st sockerkaka
  • 2 burk persikor - konserverade
  • 2 paket vaniljsås
  • 1 deciliter (dl) brandy - eller sherry
  • 2 deciliter (dl) vispgrädde
  • 2 deciliter (dl) körsbär
  • 1 deciliter (dl) nötter

Instruktioner

Mat och prat: Trifle med persikor och körsbär - Spela upp på Arenan

Bryt sönder bitar av sockerkakan och lägg dem på bottnen av en form. Blötlägg bitarna med brandy, sherry eller någon annan stark dryck.

Låt sockerkakan dra en liten stund.

Skär (konserverade eller färska) persikorna i bitar. Lägg persikorna på sockerkakan, häll sedan över ett lager vaniljsås.

Lägg ytterligare ett lager bitar sockerkaka, persikor och vaniljsås.

Täck allt med vispad grädde och dekorera med körsbär och nötter.