Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skadeproblem tvingade fram ett klubbyte

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Linda Sällström, Finland-England, EM 2009
Bildtext Linda Sällström här i EM 2009.
Bild: Yle/Dan Gustafsson

Linda Sällström, som de senaste fem säsongerna spelat i Linköpings FC, byter klubb i damallsvenskan. Hennes nya klubbadress är Vittsjö GIK.

- Efter fem år är det dags att säga tack och adjö. Jag ser framemot att spela med min nya klubb, skriver Sällström på Twitter.

Sällström har haft problem med skador och fick inte fortsatt kontrakt med Linköping. I Vittsjö tar man däremot emot henne med öppna armar.

- Linda är en snabb forward, tekniskt kunnig och tekniskt skicklig i såväl målskytte som assist. Hon har spelat 57 landskamper för Finland och gjort 26 mål. Vi är glada för att kunna knyta Linda till oss, säger sportchefen Olof Sixten på klubbens webbplats.

Sällström har genomgått tre stora knäoperationer under de senaste åren och har därför inte fått spela så mycket för Linköping.

- Jag visste direkt då jag drog korsbandet i januari att det troligen inte skulle bli en förlängning i Linköping, så jag har varit inställd på det väldigt länge, säger Sällström till damfotboll.com.

Sällström spelade sin sista match för Linköping på torsdag, då Linköping mötte ryska Zvezda i Champions League. Matchen slutade i en 3-0-förlust.