Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

"Stadsdirektören får ta en massa stryk"

Från 2014
Uppdaterad 14.11.2014 11:56.
Radio Vega Västnyland: Fredagssnack del1 - Spela upp på Arenan

Studiosoffan invaderas den här fredagen av snackarna Dan Idman och Egon Blomqvist. Som vanligt hade de åsikter om det mesta, bland annat om vilka egenskaper en stadsdirektör behöver.

Yle Nyheter: Fredagssnack del2 - Spela upp på Arenan

Raseborgs stad ville lyssna på folkets röst och bjöd in invånare till diskussion om Fokus-husets framtid i Karis.

- Det talas om att man ska flytta ungdomsgården från Villa Haga till Fokus. Ursprungligen var ”uncan” i källaren i Fokus. I min ungdom hängde man där, upplyser Egon och säger att hans matematiklärare i tiderna ville kalla stället för ”Oroligheten” på grund av ungdomarna "hängde" vid Fokus.

Stadsdirektör behöver tålamod

Stadsdirektören för Raseborgs stad, Mårten Johansson, meddelade att han slutar som stadsdirektör senast nästa år. Fredagssnackarna rabblar upp en del kriterier och speciellt tålamod är en återkommande egenskap som den nya stadsdirektören måste ha.

- Människan måste framför allt ha otroligt med tålamod. Man får ta en massa stryk. Stadsdirektörerna har det inte lätt, säger Dan och hävdar att han inte kommer att söka jobbet.

Fredagssnackarna säger att jobbet som stadsdirektör är långsiktigt, det är inget jobb man provar en tid utan det krävs visioner. Också därför behöver stadsdirektören tålamod.

De hugade snackarna tog sig också an rymdsonden Rosetta som landade på en komet som ligger längre bort än ring 3. Soffpanelen hinner också planera Raseborgs slottsruiner.

Effektivera!

Diskussion om artikeln