Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

En gränslös julkonsert

Från 2014
Uppdaterad 16.11.2014 08:26.
Repetition av "En gränslös julkonsert"
Bild: Frank A. Unger

Sören Lillkung, Anna-Maria Hallgarn och Alexander Lycke har spelat teater och sjungit tillsammans förr, i olika konstellationer.

Men någon gemensam julkonsert har de aldrig gjort. Förrän nu. Det har blivit lite av en tradition för Wasa Teater att stå värd för en showbetonad julkonsert. Tidigare år har det varit Markus Lytts som hållit i trådarna. Men p.g.a arbetet med "Folkets Dagblad" ser vi Lytts endast som gästartist i årets upplaga.

Årets konsert sträcker sig över såväl genré- som språkgränser.

-Vi sjunger på svenska, engelska, finska och lite spanska berättar Sören Lillkung

-Vi utgår från oss själva och vad som passar oss, säger Alexander Lycke. Så det blir både solosång, duetter och så sjunger vi förstås alla tillsammans.

-Publiken förväntaningar på traditionella julsånger skall absolut infrias, men vi skall också överraska, säger Anna-Maria Hallgarn.

-Ett nordiskt julmedley kommer vi att bjuda på, och lite Elvis, säger Lillkung.

-Det kan hända att "O helga natt" kommer, men det vet man aldrig. Allt kommer att vara väldigt spontant, säger Lycke.

-Det handlar om att inte försöka för mycket. Varken för stort eller för litet, säger Lillkung. På så sätt hittar man balans mellan det traditionella och det showmässiga.

En gränslös julkonsert kan höras på Wasa Teater 16-17 och 20 december, med Markus Lyts som gästartist. Konserten ges också i Schaumansalen i Jakobstad 18 december. Då med Annika Mylläri som gäst. Ackompanjemanget sköts av en orkester under ledning av Ralf Nyqvist.