Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Halleluja - funken är tillbaka

Från 2014
Poster på Mark Ronsons och Bruno Mars singel Up town funk.
Bildtext Bruno Mars hänger på med Mark Ronson och ger oss veckans funkigaste låt.
Bild: markronson.co.uk

Det är måndag, det betyder nya låtar på spellistan. Den här veckan delar vi ut idel guldstjärnor och applåder åt alla nykomlingar.

Tänk att funk kan göra en så glad, eller är det ett tecken på hög ålder när huvudet börjar vagga fram och tillbaka när Mark Ronson och Bruno Mars kör igång? Här får ni en titt på veckans nya låtar!

Calvin Harris ft. Ellie Goulding - Outside

Allt Ellie Goulding rör vid blir guld, så är det bara. Även låten Outside, som är en kollaboration med den skotska dj:n Calvin Harris, är en instant hit.

Låten figuerar på Clavin Harris album Motion, där han samarbetar med en hel mängd andra artister. Förutom Ellie Goulding får vi bland annat höra Haim, Hurts och Gwen Stefani på plattan.

Mark Ronson ft. Bruno Mars - Uptown Funk

Men vad är detta, tänker ni kanske, gammal hederlig funkmusik? Ja, det är precis vad det är. Den brittiske producenten Mark Ronson verkar ta ett steg mot mer klassisk funk på det kommande fjärde albumet. Den första singeln Uptown funk gör han i samarbete med en fantastisk Bruno Mars. Den här låten kommer att lägga sig på din hjärna, vi lovar.

Charli XCX - Break The Rules

Nittiotalet visar igen att det är tillbaka, nu i lite modernare tappning. Kommer ni ihåg gruppen Shampoo som sjöng om att de är "in trouble"? Trots att Charli XCX inte alls låter som de här 90-talsbrudarna är det något i känslan över Break the rules som får mig att tänka på hårtvättsflickorna. Troligen är det anarkin och modet i videon som gör det.

Och förresten, visst är det busschauffören från The Simpsons som figuerar i videon?

Bring Me The Horizon - Drown

Videorna till veckans nya låtar blir bara bättre och bättre. Här ser vi en ny sida av Bring me the horizon. Som en direkt påföljd av frontfiguren Olyver Sykes rehabiliteringsprocess känns den här låten mer djup och äkta än bandets tidigare material. Vi gillar det!

Lorde - Yellow Flicker Beat

Nyzeeländska Lorde har gjort låten till den nya Hungergames-filmen Mockingjay part 1. Bara en sådan sak ger en ung artist grym respekt. Det är ett fint val också av filmproducenterna att satsa på en ung kvinnlig musiker som första singel från soundtracket, rätt målgrupp, rätt kvinna, rätt på alla sätt.

Clean Bandit & Jess Glynne - Real Love

Jess Glynne har redan tidigare jobbat tillsammans med electrogruppen Clean Bandit på låten Rather Be. När bandet nu släpper en nyutgåva av albumet New Eyes har de valt att jobba med Jess igen, och det var ett bra val. Real Love har potential att bli lika bra som det förra samarbetet.

Så här ser hela spellistan ut

Spellistan finns också på Spotify, men där saknas så klart låtar som inte publicerats på Spotify.