Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nattsvart fotbollsafton i Budapest

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Sammandrag: Ungern-Finland 1-0 (0-0) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Ett sent mål av veteranen Zoltan Gera räckte för Ungern. Finlands fotbollslandslag åkte på en svindande 0-1 (0-0) förlust i Ungern på fredagskvällen och Finland har nu tagit fyra poäng på fyra kvalmatcher och ligger på fjärde plats i gruppen.

Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Sparv: Väldigt besviken, lite arg och lite ledsen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Hämäläinen: Vi är inte tillräckligt bra - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Inför matchen hade Finland redan fått ställa fyra spelare utanför truppen då Sebastian Sorsa, Kari Arkivuo, Veli Lampi och Sakari Mattila saknades på grund av matförgiftning.

Ungern övertygade ingalunda spelmässigt i den första halvleken medan Finland hade tre bra lägen att gå till ledning i matchen.

Teemu Pukki vände snabbt och avfyrade ett rappt skott tätt utanför i den 30:e minuten och en stund senare avfyrade Roman Eremenko ett skott från distans som via en försvarsspelare gick tätt utanför Gabor Kiralys mål.

Allra närmast kom ytterbacken Jere Uronen, som i den 43:e minuten kom fri på sin vänsterkant. Väl inne i straffområdet avfyrade han ett argt skott som Kiraly räddade via stolpen.

Lagen gick till pausvila vid ställningen 0-0.

Den andra halvleken var chansfattig och mer tillknäppt än den första och såg ut att vara på väg mot oavgjort. Avgörandet kom i den 84:e minuten när Ungern spelade hem alla tre poäng på ett väldigt enkelt sätt.

Inhopparen Gergo Lovrencsics utmanade Perparim Hetemaj på högerkanten och lyckades slå ett ohotat inlägg in i ett välförsvarat straffområdet. Trots hård uppvaktning av bägge de finska mittbackarna kunde Zoltan Gera nicka in 1-0 till hemmalaget.

Trots att Finland försökte kom man aldrig egentligen nära att kvittera drabbningen. Finland stannar på fyra poäng i gruppen och är fjärde lag efter Rumänien, Nordirland och Ungern men före Färöarna och Grekland.

Fredagens stora skräll kom i Grekland där Färoarna lyckades vinna med 1-0. I den tredje matchen i Finlands grupp slog Rumänien Nordirland med 2-0 på hemmaplan.

Finlands match mot Ungern var den sista kvalmatchen för kalenderårets 2014. På tisdag spelar en träningsmatch mot Slovakien i Zlina.

Den 29 mars fortsätter EM-kvalet med bortamatch mot Nordirland.

EM-kval

Ungern – Finland 1-0 (0-0)

1-0 Zoltan Gera 84 min

Finlands lag:

12 Lukas Hradecky
3 Niklas Moisander (C)
4 Joona Toivio
7 Roman Eremenko
8 Perparim Hetemaj
10 Teemu Pukki (65. Joel Pohjanpalo)
14 Tim Sparv
15 Markus Halsti (85. Eero Markkanen)
18 Jere Uronen
21 Kasper Hämäläinen (82. Riku Riski)
22 Jarkko Hurme (V)

Läget i kvalgrupp F

Lag Matcher W D L +/- P
Rumänien 4 3 1 0 6-1 10
Nordirland 4 3 0 1 6-3 9
Ungern 4 2 1 1 4-3 7
Finland 4 1 1 2 4-5 4
Färöarna 4 1 0 3 2-6 0
Grekland 4 0 1 3 1-5 1