Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hradecky: Frustrerande och jävligt

Från 2014
Lukas Hradecky följer med blicken då Ungern är nära mål.
Bild: EPA/ZsoltSzigetvary/AllOverPress

Lukas Hradecky och Niklas Moisander fick från paradplats följa med Zoltan Geras segermål i EM-kvalmatchen mot Ungern. Bägge var besvikna på den egna insatsen efter att Finland kammat noll i Budapest.

- Det är frustrerande och känns för jävligt att förlora så här. Vi kämpar och slåss och får inte bollen i mål och så gör de sitt mål på en halvchans, sade målvakten Lukas Hradecky efter matchen.

Hradecky hade väldigt lite att göra hela matchen igenom och den finska defensiva insatsen kan med ett ord beskrivas som solid. Med ett undantag.

- Jag saknar ord. Vi åker på en hård smäll. Vi släpper inte till ett enda läge för Ungern och så kommer målet på ett enkelt inlägg. Sådan är toppfotbollen, men det gör ont. Vi förtjänade inte att förlora idag, konstaterade lagkapten Niklas Moisander.

Moisander fick frågan om vad som riktigt hände när den ungerske veteranforwarden nickade in vad som skulle visa sig vara segermålet.

- Vid inläggen från höger har jag den främre ytan och Joona Toivo täcker. Jag hoppade och missade nicken med några centimeter. Hade jag stått ett steg längre bakåt eller hoppat lite högre hade vi brutit läget. Det är jag och Joonas som misslyckas, medgav Moisander.

Mixu Paatelainen mötte pressen efter matchen och konstaterade att alla element till en seger fanns.

- Jere Uronen hade en bra chans i första halvlek och vi borde sätta dessa chanser. Det erbjöd mycket mer åt oss än vad vi fick ut här idag.

Kvalet fortsätter för Finlands del i mars med bortamatch mot grupptvåan Nordirland. De fyra första kvalmatcherna gav fyra poäng totalt - i de två sista matcherna för höstens del kammade Finland noll.

- Insatsen var inte dålig, men den var helt enkelt inte bra. Vi har ännu många matcher och fler poäng att spela om. Jag kan inte kritisera en enskild spelare, men som lag får vi ta kriktiken, sade Paatelainen.