Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

FN:s livsmedelsprogram måste halvera mathjälp i Kenya

Från 2014
Uppdaterad 15.11.2014 06:21.
Matportioner delas ut av Världslivsmedelsprogrammet i Kenya.
Bild: EPA/STEPHEN MORRISON

Världslivsmedelsprogrammet måste halvera matportionerna som delas ut åt nästan en halv miljon flyktingar i Kenya. Organisationen uppger att de kämpar med finansiella svårigheter på grund av att världen har drabbats av exceptionellt många kriser samtidigt.

Från och med lördagen tilldelas de nästan 500 000 flyktingar som kommit till Kenya endast en daglig portion mat innehållande dryga tusen kilokalorier. Fram till i dag har portionen innehållit 2100 kalorier. Flyktingarna i Kenya kommer främst från Sydsudan och Somalia.

Steve Taravella, representant för Världslivsmedelsprogrammet, har sagt att organisationen sannolikt måste minska matutdelningen också på andra ställen än Kenya.

Världslivsmedelsprogrammet delar ut mat åt människor som befinner sig i krisdrabbade områden. För närvarande är de verksamma bland annat i Syrien, Irak, Sydsudan, Centralafrikanska republiken och i de eboladrabbade områdena i Västafrika.

I år har organisationen också varit tvungen att skära ner på matportionerna i Syrien, där miljontals människor har tvingats fly sina hem. Samma gäller också i Nordkorea och Kongo.