Hoppa till huvudinnehåll

Sport

UL: Bollförbundet har haft krismöte

Från 2014
Uppdaterad 17.11.2014 13:27.
Mixu Paatelainen inför matchen mot Ungern.
Bildtext Mixu Paatelainen inför matchen mot Ungern.

Enligt Urheilulehti har Finlands Bollförbund haft ett inofficiellt krismöte där Mixu Paatelainens framtid som förbundskapten har diskuterats.

Urheilulehti uppger att förbundet efter förlustmatchen mot Ungern har haft ett krismöte med ledning av ordföranden Pertti Alaja. Uppgifterna gör gällande att Paatelainen sitter kvar men att förbundet vill förstärka herrlandslagets ledarstab. Ekonomiska faktorer ska vara en delorsak till att Paatelainen får stanna.

En annan orsak uppges vara att den tilltänkta efterträdaren Sami Hyypiä är bunden av ett kontrakt med Championship-klubben Brighton & Hove Albion FC. Brighton har haft en tung inledning på säsongen och ligger på 20:e plats, endast en poäng före Wigan Athletic på nedflyttningsplats.

Hyypiä som uppges vara Alajas första alternativ som landslagets nästa förbundskapten kan plötsligt bli aktuell som ny landslagstränare om Brighton bestämmer sig för att byta chefstränare under säsongen. Finlands nästa EM-kvalmatch spelas den 29 mars på hemmaplan mot Nordirland. Paatelainens kontrakt sträcker sig till hösten 2015 och tar alltså slut efter EM-kvalet. VM-kvalet inleds hösten 2016.

Alaja: "Paatelainen har fullt förtroende"

I ett uttalande på Bollförbundets webbsida förnekar Bollförbundets ordförande Pertti Alaja att Paatelainens framtid skulle ha diskuterats.

– Vi har inte haft något officiellt eller inofficiellt möte. Mixu Paatelainen och spelarna har fullt förtroende. Det finns inget annat att berätta, kommenterade Alaja.