Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Bjärkas golf är Finlands bästa golfhotell 2014

Från 2014
Uppdaterad 17.11.2014 12:56.
Bjärkas golf

Bjärkas golf i Västanfjärd har utsetts till Finlands bästa golfhotell 2014. Utmärkelsen gavs under veckoslutet vid World Golf Awards i Portugal. Till Finlands bästa golfbana 2014 utsågs Linna golf vid Vanajalinna i Tavastehus.

Bjärkas fick därmed också delta i tävlingen om Europas och Världens bästa golfhotell, men de titlarna gick till Terre Blanche Hôtel Spa Golf Resort i Frankrike, respektive Sawgrass Marriott Golf Resort & Spa i Florida, USA.

Enligt ägaren Fredrik Bergholm är det för familjeföretaget Bjärkas en stor klapp på axeln.
- Vi har tydligen gjort någonting rätt efter att vi började med detta år 2000. Dessutom är utmärkelsen en uppskattning för hela turismarbetet på Kimitoön.

Sedan 2007 har man haft en 18-hålsbana, men idén har alltid varit att det ska vara en naturskön bana som passar såväl nybörjare som proffs.

Golfbanan är öppen också i dag (på måndag), och man håller öppet så länge vädret det tillåter. Tack vare den snöfria vintern i fjol har man kunnat spela golf på Bjärkas varje månad sedan april 2013.
- Men på hotellsidan börjar det bli tystare. Det är ju ändå en säsongssport.

Golfexperter valde Bjärkas

Med World Golf Awards ville arrangörerna belöna högklassiga golfanläggningar och höja på standarden för golfturismen.

Bjärkas golf
Bildtext Bjärkas golf

Det var i juli som Bjärkas gård nominerades frrån Finland tillsammans med Kultaranta Resort i Nådendal, Hotel Vanajanlinna och Kuusamon Tropiikki. Efter det inleddes en omröstningen där personer inom golfrese- och turismbranschen deltog, men också alla golfturister som ville delta.

Vinnaren i varje land ställdes mot de andra vinnarna så att man fick fram en världsdelsvinnare och slutligen Världens bästa. Utmärkelserna delades i år ut för första gången.

Man uppskattar att det i år spelas 600 miljoner golfrundor på 32 000 golfbanor och -klubbar över hela världen.

Läs också: Bjärkas golf nominerad till Världens bästa golfhotell