Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Paatelainen: Hoppas spelarna tränar på målskyttet hela vintern

Från 2014
Mixu Paatelainen är i stressat läge efter tre förluster i följd.
Bildtext Mixu Paatelainen är i stressat läge efter tre förluster i följd.

Mixu Paatelainen var uppgiven efter Finlands 1-2 förlust mot Slovakien. Enligt chefstränaren hade Finland med bättre skärpa haft möjlighet att göra fem mål i andra halvlek.

- Vi hade många målchanser, riktigt goda chanser. Om du inte gör mål kan du inte vinna matcher, tyvärr. Samma visa som tidigare, konstaterar en besviken Paatelainen.

Speciellt i andra halvlek skapade Finland många goda målchanser. Närmast kom Teemu Pukki men hans mål dömdes bort för offside.

- Vi har spelet i sådant skick att vi skapar chanser, precis som statistiken och dagens match mot en utmärkt motståndare visar. Jag hoppas att alla våra spelare tränar på målskyttet hela vintern så att bollen går i mål i mars, säger Paatelainen och hänvisar till Finlands följande EM-kvalmatch borta mot Nordirland.

Matchens sju första minuter var katastrofala för Finland. Slovakien gjorde 1-0 i matchens första minut och 2-0 bara sex minuter senare.

- Vi stod på hälarna. Så kan man inte göra, det kan inte hända. Vi visste att Slovakien spelar med högt tempo och att de kommer hårt i början. Vi hade poängterat det i förberedelserna.

I 1-0 målet missade Tim Sparv och Perparim Hetemaj då ingendera tog hand om bollen på Finlands planhalva. Filip Holosko tog bollen och sköt den i mål via Niklas Moisander.

- Det första målet var ett skämt. Jag förstår om två egna spelare går på samma boll, krockar med varandra och motståndaren gör mål. Sådant kan hända, men att ingendera spelaren går på bollen och ger den till motståndaren är helt otroligt, säger en upprörd Paatelainen.

Finland spelar inte fler matcher före årsskiftet. Slutet på året 2014 blev dystert då Finland förlorade tre matcher i följd.

Se målen från Slovakien-Finland