Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Woods rasar efter fejkintervju

Från 2014
Tiger Woods, augusti 2014
Bildtext Tiger Woods har tagit väldigt illa upp över påhittad intervju.
Bild: EPA / All Over Press

Kan man sjunka lägre rent journalistiskt och etiskt? Det frågar sig golfstjärnan Tiger Woods efter en fejkad satirisk intervju i Golf Digest, där man bland annat driver med Woods otrohet.

Det är i Golf Digest som golfkrönikören Dan Jenkins skrivit en artikel där han ”intervjuar” en fiktig Tiger Woods. I artikeln skojar Jenkins bland annat med Woods otrohet och snålhet. Man har också anställt en look-a-like för att posera för bilder.

Woods har tagit väldigt illa upp över artikeln. I ett öppet brev skriver Woods att texten är fylld av personligt agg och han har krävt en ursäkt av både tidningen och Jenkins, men något sådant har inte synts till.

– Läste ni Dan Jenkins intervju med mig i senaste Golf Digest? Jag hoppas inte det. Det var nämligen inte jag. Det var någon skitstövel han uppfann för att låtsas att han pratade med mig, skriver Woods.

– Jenkins fejkade en intervju, vilket är bortom parodiskt. Det misslyckas att vara en satir, det är snarare ett ilsket försök till karaktärsmord. Kan man sjunka lägre rent journalistiskt och etiskt?

Dan Jenkins, 84, är en legendarisk golfskribent som har bevakat över 200 majorturneringar och är invald i golfens Hall of Fame. Han har medgett att en orsak till den påhittade intervjun var att Woods nobbat en riktig intervju med Golf Digest.

Diskussion om artikeln