Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Böter för bullrigt bagage i Venedig

Från 2014
Uppdaterad 21.11.2014 15:53.
Venedig
Bild: Seppo Sarkkinen

Invånarna i Venedig har tröttnat på ljudet av resväskor som dras över kullerstensgatorna. Den som släpar med sig en bullrig resväska kan nu tvingas böta 500 euro.

Venedig tar varje år emot ungefär 27 miljoner turister. Eftersom det inte finns bilar i kanalstaden är det vanligt att turister drar sitt bagage långa vägar genom de smala gränderna på väg till sina hotell.

Stadens invånare har nu fått nog av att så många turister har med sig väskor med hjul som för oväsen när de dras över kullerstensgatorna.

”Många invånare har de senaste åren klagat till staden på att det är otroligt irriterande att höra bullret dag och natt” heter det i stadens uttalande enligt nyhetsbyrån AFP.

Från och med nästa år uppmanas turister att se till att deras väskor är försedda med hjul som framkallar mindre oväsen, till exempel gummihjul eller hjul som är luftfyllda. Venedig hoppas på att väsktillverkare ska satsa på speciella modeller som uppfyller stadens bullerkrav.

Ett alternativ är också att bära sin väska hela vägen till hotellet. Den som bryter mot den nya bagageförordningen tvingas böta till och med 500 euro.

Diskussion om artikeln