Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Dråpmisstänkta mamman i Kuopio anhållen

Från 2014
Uppdaterad 23.11.2014 17:56.
En mamma misstänks ha dräpt sina två barn i Kuopio.
Bild: Yle/Toni Pitkänen

Polisen har gett mera information om det misstänkta familjemordet i Kuopio. Mamman ringde själv nödcentralen. Hon är nu anhållen.

Polisen fick vid 18-tiden på lördag kväll besked om att det finns två döda barn i en bostad i Kuopio. Det var barnens mamma som hade ringt nödcentralen.

Mamman mötte polisen utanför bostaden. Inne i bostaden hittades de två döda barnen. Det yngre barnet var 1,5 månad gammal och det äldre 2,5 år.

Polisen konstaterar att flera ambulanser anlände till platsen, men att inget stod att göra. Inga övriga personer befann sig på platsen och ingen utomstående utsattes för fara.

Mamman har anhållits misstänkt för brott mot liv. Hon har ingen tidigare brottsbelastning. Enligt polisen hade alkohol ingen andel i dåden.

Några egentliga förhör har ännu inte gjorts, men polisen har en uppfattning om händelseförloppet. Brottsrubriceringen preciseras under utredningen.

Ett stödcenter har öppnats vid Finlands Röda kors kontor i staden. Frivilliga erbjuder diskussionshjälp på kontoret på Puijonkatu 9 i Kuopio.

Rättat 23.11 kl 16.40: Kvinnan är anhållen, inte häktad som det felaktigt stod på vissa ställen i texten.

Läs också: Huovinen: Vi borde prata om förebyggande arbete