Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

"Låt Centrumplan i Ekenäs vara som den är"

Uppdaterad 20.02.2015 18:25.
Roland Granberg
Bildtext Roland Granberg är veckans sportsnackare

Rör inte löpbanorna på Centrumplan och bygg konstgräs i Västerby eller på Marknadsplan. Det anser bänkidrottaren Roland Granberg som var veckans sportsnackare i Sportmåndag.

Granberg, som också kallar sig själv sportfåne, hoppas på ett ansiktslyft för Centrumplan i Ekenäs. Men något konstgräs vill han inte se där.

- Min åsikt är att inte ha konstgräs på Centrumplan. Jag tycker absolut att konstgräs ska finnas antingen i Västerby eller på Marknadsplan. De är mycket bättre alternativ.

Reklampelare för Raseborg

Ekenäs IF:s fotbollsherrar stiger till division 1 nästa år och Granberg påminner om att laget kommer att vara en reklampelare för hela Raseborgs stad. Därför är det viktigt att Centrumplan är i gott skick.

- De kommer att få ett helt annat utrymme i medierna och det finns orsak för staden att ta det i beaktande.

- Jag tror att alla vet att planerna kräver en förbättring och inte vet jag när läktarna senast skulle ha blivit åtgärdade desto mera.

Granberg betonar att det är viktigt att toaletterna och de sanitära utrymmena är i skick. Också omklädningsrummen måste åtgärdas.

Reklam på idrottsmatcher

I Sportmåndag diskuterades också program och reklam under idrottsmatcher. Roland Granberg säger att han går på matcher för att uppleva stämningen och se det som händer på plan. Han lockas inte av övrigt program.

- Men om det lockar extra åskådare så är det klart att det är bra för arrangörerna.

Om det ordnas program vill Granberg gärna att det har anknytning till sporten. Han föreslår att juniorlagen kunde presenteras i pauserna, till exempel under BK-46 handbollsmatcher.

Sponsorer köper matchreklam

En trend är att sponsorer syns och hörs under matcherna. De kan till exempel köpa upp hörnor, insparkar eller mittpunken under en fotbollsmatch.

- Det har ju blivit allt vanligare. Med litet långa tänder kan jag nog bli van vid det. Man förstår att det är ett sätt för föreningar att få in pengar. De behöver ju alla pengar de kan få.

När det gäller speakerns roll anser Granberg att det som inte har med själva matchen att göra kan nämnas i pausen.

- Det viktigaste är att en speaker ger saklig information. Före matchen presenteras lagen och finns det annan info så tycker jag att det ska koncentreras till pausen.