Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Harri Olli gör comeback

Från 2014
Uppdaterad 24.11.2014 13:43.
Harri Olli, backhoppare
Bildtext Harri Olli är tillbaka i backen.

Backhopparen Harri Olli gör comeback till världscupen efter en paus på tre år. Det kommande veckoslutet ska han tävla i Ruka.

Finlands skidförbund publicerade på måndagen backhopparna som ska tävla i världscupen i Ruka kommande veckoslut.

Till A-landslaget hör samma fyra hoppare som i Klingenthal förra veckoslutet: Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta, Jarkko Määttä och Sami Niemi.

I den nationella gruppen finns några intressanta namn, bland dem Harri Olli som inte synts till i världscupen sedan 2011. De övriga backhopparna i den nationella gruppen är Antti Aalto, Janne Ahonen, Sebastian Klinga, Ville Larinto och Olli Muotka.

Chefstränaren Jani Klinga säger sig vara speciellt glad över Ollis form.

- Jag har med glädje följt med Harris utveckling och träning på sistone och det ser ut som att han vill komma tillbaka, och då som proffsidrottare, säger Klinga.

Den 29-årige Harri Olli vann VM-silver i stora backen i Sapporo 2007. Från VM i flygbacke har han ett silver och ett brons från lagbacken.

Förutom backhoppning tävlar man också i längdåkning samt i nordisk kombination i Ruka. I nordisk kombination är det fråga om säsongens öppningstävling. Finland representeras av Ilkka Herola, Matti Herola, Janne Ryynänen och Leevi Mutru. I den nationella gruppen återfinns Mikke Leinonen, Arttu Mäkiaho, Jussi Salo och Eetu Vähäsöyrinki.