Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Sjundeå går kanske med i hallbolaget

Från 2014
Uppdaterad 25.11.2014 12:35.
Sjundeå bollhall
Bildtext Den gamla bollhallen i Sjundeå är för trång och därför behövs en ny hall i kommunen.
Bild: yle/Maria Wasström

Sjundeå utreder om kommunen själv kunde bli delägare i den planerade nya allaktivitetshallen. Det beslutade kommunstyrelsen på sitt möte på måndagen (24.11).

Radio Vega Västnyland

1:57

Ännu är det oklart på vilket sätt eller med en hurdan summa kommunen vill vara med i hallbygget. Kommunen arrenderar bolaget en tomt för 30 år och står för byggandet av parkeringsplatserna.

- Nu utreder vi på vilket sätt kommunen går med i projektet, säger kommunstyrelsens ordförande Merja Laaksonen (SFP).

Igår kom också beskedet att projektet får 750 000 euro i statsunderstöd.

- Det var ett trevligt besked. Det ser ut att hallen kan stå färdig hösten 2015, lämpligt till vårt jubileumsår när Sjundeå firar 555 år, säger Laaksonen.

Byggnadskostnaderna för allaktivitetshallen som byggs invid den gamla bollhallen på Sjudneå station beräknas uppgå till 3,45 miljoner euro.

Hall för olika evenemang

Merja Laaksonen säger att den nya allaktivitetshallen ska utnyttjas av såväl idrottare som kulturfolk.

- Det är givetvis en förutsättning att kommunen går med i projektet. Också andra bollsporter har behov av nya träningslokaler, säger Laaksonen.

Kommunstyrelsen beslutade på måndag också säga ja till att garantera bolagets lån ifall risken bedöms som förnuftig i relation till kommunens bärkraft.

Hallbolaget grundades då den nuvarande hallen i Sjundeå inte kan erbjuda tillräckligt med träningstider för kommunens idrottslag.