Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Egil Green fortsätter ta tempen

Från 2014
Uppdaterad 28.11.2014 15:35.
Egil Green får mera tid för böcker som pensionär
Bildtext Egil Green tar det lugnt efter ett långt yrkesliv.
Bild: Yle/Sune Bergström

Borgåbladets kulturredaktör Egil Green hunnit pröva på hur det är att vara pensionär i ett par veckor.

Östnyländska nyheter

16:21

Egil fortsätter som pensionär med sin mångåriga fritidssysselsättning - väderiakttagelser. Det hela började år 1970 då han skrev studenten. Han har dagligen skrivit kurvor med maximi- och minimitemperaturer, regn- och snömängder och så vidare. Egil kan lugna de tidningsläsare som undrar om det är slut nu med väderobservationerna. Nej, Egils väderruta fortsätter nog varje månad. Han har också en egen väderblogg som heter Vädersläppet.

Från ekonom till redaktör

Egil Green är utbildad till ekonom. Han började år 1990 som allmänreporter på Borgåbladet och sedan år 1992 har han varit tidningens kulturredaktör fram till pensioneringen.

Kulturlivet i Östnyland har inte förändrats speciellt mycket under den tiden, tycker Egil, det har funnits många evenemang att bevaka hela tiden.

- Jag blev litet specialicerad på film och teater. Tidigare tog den finska teatern med Porvoon Teatteri i spetsen över hela teaterlivet i Borgå. Nu har det svenska fältet kommit upp mycket starkt i och med Östra Nylands teater, den första tvåspråkiga yrkesteatern i Borgå. Tack vare Kim Gustafsson i Akan har Postbacken igen kunnat visa skådesspel av mycket hög kvalitet.

Läs också:

Total höst i Mumindalen

Mer om ämnet på Yle Arenan