Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Linda vill dela med sig av sin tårtkunskap

Från 2014
Uppdaterad 15.12.2014 11:06.
Linda Jakobsson
Bildtext Linda Jakobsson

Barnens önskemål och fantasier om tårtor har inspirerat Linda Jakobsson i S:t Karins att grunda ett eget företag som tårttillverkare.

Linda Jakobsson i S:t Karins håller på att grunda ett eget företag som tårttillverkare. Det hela började med att de egna barnen beställde de mest konstiga tårtor till sina födelsedagskalas. På den vägen kände sig Linda Jakobsson tvungen att försöka uppfylla deras önskemål och så har det fortsatt. I dag är det många vänner och bekanta plus deras vänner och bekanta som beställer tårtor av henne.

Då det gäller söta tårtor har Linda Jakobsson tre kategorier man kan välja mellan. Det betyder allt från enklare dekorationer som går snabbt att göra till de mera tidskrävande. Det betyder i praktiken att de som vill ha de svåra dekorationerna gärna ska höra av sig med sina beställningar i god tid.

Hittills har Linda Jakobsson bakat sina tårtor på hobbybasis och helt enkelt bara tagit betalt för de ingredienser hon har använt sig av. Det här har hon sett som en viktig och praktisk lärotid, men nu håller hon på att grunda ett eget företag och då det är klart hoppas hon kunna få betalt för det arbete hon lägger ner på tårtorna.

Linda Jakobsson kommer utsprungligen från Torslanda i Göteborg, men kärleken förde henne till Finland och S:t Karins. Just nu jobbar hon som nattskötare på Kårkulla i Pargas och de arbetstider hon har med sitt nattjobb ger henne goda möjligheter att baka tårtor då hon är ledig.

För fler bilder se http://bakfickan.webnode.se/bildgalleri/t%C3%A5rtor/

blogg: http://bakfickan.webnode.se/