Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Maggies snigelpyttipanna

Från 2014
Snigelpyttipanna á la Maggie
Bildtext Snigelpyttipanna á la Maggie
Bild: Jukka Koskinen

Stekpannan går het när Maggie Lindholm skapar denna libanesiskt inspirerade rätt med skandinavisk förlaga, en pyttipanna med bl a potatis, rödbeta, halloumiost och sniglar.

Maggies snigelpyttipanna

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 35 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 100 gram (g) halloumi
  • 1 st rödlök
  • 6 klyfta vitlök
  • 2 st potatis - medelstora
  • 2 skvätt rödbeta - förkokt
  • 0.5 st färsk koriander - halvt knippe
  • 0.5 tesked (tsk) svartpeppar
  • 1 burk sniglar - 12 stycken
  • 0.5 deciliter (dl) olivolja - till stekning
  • 1 st citron - dekoration

Instruktioner

Ahmed Hassan gästar Mat och prat
Bildtext Ahmed Hassan gästar Mat och prat
Bild: Jukka Koskinen

Snigelpyttipanna á la Maggie

Skär halloumiosten i bitar, finhacka löken, krossa vitlöksklyftorna och skär potatisen och rödbetorna i tärningar. Skär koriandern grovt.

Bryn halloumin i stekpannan, lägg till löken, vitlöken och potatisen. Rör om och låt fräsa någon minut. Lägg till rödbetan, koriandern, svartpepparn och till sist sniglarna. Stek allt i ca 10 minuter tills sniglarna blivit gyllenbruna.
Servera med pressad citronsaft.

Kock: Maggie Lindholm