Maggies snigelpyttipanna
Bild: Jukka Koskinen
Stekpannan går het när Maggie Lindholm skapar denna libanesiskt inspirerade rätt med skandinavisk förlaga, en pyttipanna med bl a potatis, rödbeta, halloumiost och sniglar.
Maggies snigelpyttipanna
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 35 min, varav förberedelser 15 min
Ingredienser
- 100 gram (g) halloumi
- 1 st rödlök
- 6 klyfta vitlök
- 2 st potatis - medelstora
- 2 skvätt rödbeta - förkokt
- 0.5 st färsk koriander - halvt knippe
- 0.5 tesked (tsk) svartpeppar
- 1 burk sniglar - 12 stycken
- 0.5 deciliter (dl) olivolja - till stekning
- 1 st citron - dekoration
Instruktioner
Bild: Jukka Koskinen
ahmed hassan,köttbullar,raakel lignell,maggie lindholm,libanesisk mat,snigelpytt
Snigelpyttipanna á la Maggie
Skär halloumiosten i bitar, finhacka löken, krossa vitlöksklyftorna och skär potatisen och rödbetorna i tärningar. Skär koriandern grovt.
Bryn halloumin i stekpannan, lägg till löken, vitlöken och potatisen. Rör om och låt fräsa någon minut. Lägg till rödbetan, koriandern, svartpepparn och till sist sniglarna. Stek allt i ca 10 minuter tills sniglarna blivit gyllenbruna.
Servera med pressad citronsaft.
Kock: Maggie Lindholm