Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Far och son-filmer du måste se

Från 2014
The Judge
Bildtext Robert Downey Jr har huvudrollen i den senaste far och son-filmen.
Bild: © 2014 Warner Bros. Entertainment Inc -- U.S. , Canada, Bahamas & Bermuda© 2014 Village Roadshow Films (BVI Limited -- All Ot

Familjerelationer står på tapeten denna vecka då filmen The Judge har premiär. Vi ger dig tre riktigt bra filmer om förhållandet mellan far och son.

The Judge har Finlandspremiär den här helgen och handlar om advokaten Hank Palmer (Robert Downey Jr) som återvänder till hemstaden eftersom pappan, stadens domare (Robert Duvall), är misstänkt för mord. Hank har ett väldigt infekterat förhållande till sin pappa och familjeproblemen måste redas ut innan de kan ta tag i mordanklagelserna. Filmkammaren ger dig en topp trea filmer om relationen mellan pappa och son.

3. He Got Game (1998)

En bortglömd film där Denzel Washington spelar en pappa som blir erbjuden ett kortare fängelsestraff om han övertygar sin son, basketballstjärnan Jesus Shuttlesworth, att spela på universitetsnivå istället för att direkt gå till NBA.

Jesus måste alltså välja på att antingen bli professionell och samtidigt ha en möjlighet att försörja sig och sin syster. Eller spela på universitetsnivå och då lindra straffet för pappan som sitter inne för mordet på mamman.

2. Finding Nemo (2003)

Clownfisken Marvin är en ensamstående pappa som är väldigt överbeskyddande och curlar sin son Nemo. En dag fångas Nemo av en sportdykare och hamnar i ett akvarium i en tandläkarmottagning i Sydney. Tillsammans med Doris beger sig Marvin genom Stilla Havet för att rädda sin son.

Finding Nemo är en rörande film om förhållandet mellan far och son i en marin miljö. En perfekt kl 19-film.

1. Back to the Future (1985)

DeLorean DMC-12an för Marty McFly tillbaka i tiden till år 1955 där han av en slump träffar sina föräldrar. Men mamman verkar inte alls förälskad i pappan och framtiden ser mörk ut för Marty om han inte lyckas få pappans attraktionskraft att skjuta i höjden.

Back to the Future är en utsökt gryta smaksatt med rätt kryddor: kärlek, relationsproblem, action, gitarrsolon, libyska terrorister och plutonium.

Mer om ämnet på Yle Arenan