Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cocks avancerade lekande lätt

Från 2014
Uppdaterad 30.11.2014 19:15.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Nico Rönnberg efter promenadsegern - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

De finländska handbollsmästarna Cocks hade inga som helst problem att ta sig vidare i Challenge Cup. På lördagen slog Riihimäkilaget HC Samtredia med 41-25 och idag skrevs slutsiffrorna 38-26 i Cocks fördel.

Georgierna var chanslösa i det första mötet och i returen, som också den spelades i Karis bollhall, hölls gästerna med i en kvart. Då Cocksspelarna glömde bort att försvara så ledde HC Samtredia med 8-7 efter 15 minuters spel.

Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Alf Strömbergs matchrapport från Karis - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Sen skärpte sig Kaj Kekkis manskap och till pausvilan gick lagen vid ställningen 17-13 till Cocks.

I början av andra halvlek drog Cocks upp en åttamålsledning och vann tills slut med 38-26. Det sammanlagda resultatet skrevs därmed 79-51, så visst var det klasskillnad mellan lagen.

Jani Tuominen var lagets bästa målskytt med nio fullträffar medan Teemu Tamminen som endast spelade i 20 minuter nätade sex gånger.

Då Cocks i princip avgjorde dubbelmötet på lördagen så lockade söndagens match endast dryga 50 åskådare till Karishallen. Cocks egen hemmahall uppfyller inte kriteriena för Europaspel.

Cocks avancerade in bland de 16 främsta i Challenge Cup. Förra säsongen tog Riihimäkilagets Europaäventyr slut i kvartsfinalskedet mot serbiska RK Metaloplastika.