Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Spextraditionen lever också vid ÅA

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Nasa

Akademiska Spexet vid Åbo Akademi bjuder på äventyr i rymden.

Spextraditionen har etablerat sig på allvar också vid Åbo Akademi. Här är det inte teknologer eller medicinare som står för spexet utan hela Akademin tillsammans med Novia. Gänget är på väg att lyfta med Apollo 11 och ingen vet hur det slutar när publiken så ofta avbryter med att ropa "OMSTART!" och skådespelarna igen får göra allt på nytt, på ett alternativt sätt.

Det är specialföreningen Akademiska spexet vid Åbo Akademi som sedan 2011 har bjudit på spex. Det har handlat om Christofer Columbus, Caesar & Kleopatra och Lördagssällskapet och årets spex med premiär den 11.12 handlar om Apollo 11, dvs månlandningen.

Förebilden för akademispexet är naturligtvis Chalmers- och medicinarspex men kanske allra mest de studentspex som redan en längre tid har getts i Vasa. Årets akademispex ska visas också i Vasa den 5.2.

Janne Johansson är ordförande för föreningen Akademiska Spexet vid Åbo Akademi och har också skrivit grundmanuset till årets spex Apollo 11. Han är en verklig eldsjäl som har varit med från början. Tommi Kippola har en bärande roll i årets spex ned över 40 medverkande.

Föreställningarna på Kåren i Åbo ges torsdag 11.12 och fredag 12.12 . På Ritz i Vasa blir det ÅA-spex den 5.2.

Läs mer om spexet och köp biljett här.