Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Itella permitterar lageranställda

Från 2014
Uppdaterad 03.12.2014 14:13.
Bild: Lehtikuva

Itella planerar permitteringar av lageranställda i Finland under nästa år. Enligt bolaget är lagerverksamheten en tillväxtsektor, men just nu inne i en svacka.

De samarbetsförhandlingar som Itella aviserade på onsdag omfattar 482 anställda. Något behov av uppsägningar finns inte i det här skedet, uppger bolaget.

Permitteringarna är tänkta att ske under loppet av år 2015, med början i februari-mars. Direktören för lagerverksamheten Harri Kämppä tror att varje anställd blir permitterad i högst 18 dagar.

Det totala antalet permitterade samt vilka orter åtgärderna berör klarnar under två veckor av samarbetsförhandlingar. Itella har lagerutrymmen i Ackas, Esbo, Kervo, Tavastehus, Lahtis, Orimattila, Tusby och Vanda.

Enligt Itella har den utdragna lågkonjunkturen i Europa och det allt svagare marknadsläget påverkat bolagets lagerverksamhet. Men Harri Kämppä tror att det handlar om en tillfällig nedgång.

- Det är en stark tillväxtmarknad, men just nu är läget besvärligt till följd av de eknomiska utvecklingen, säger Kämppä.