Slavisk köttgryta á la Maggie
Bild: Jukka Koskinen
Maggie Lindholm tillreder en slavisk köttgryta med inspiration av ungerska Lili Zoe-Ermezei som gästar Mat och prat.
Slavisk köttgryta á la Maggie
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 60 min, varav förberedelser 20 min
Ingredienser
- 500 gram (g) nöt inrefilé
- 4 st shalottenlök
- 2 st morot
- 1 st palsternacka
- 4 st potatis
- 3 deciliter (dl) vatten
- 5 klyfta vitlök
- 1 st jordärtskocka
- 1 tesked (tsk) kryddpeppar
- 1 tesked (tsk) svartpeppar
- 2 st kryddgurka - + spad
- 1 matsked (msk) tomatpuré
- 1 tesked (tsk) salt
- 3 st tomat
- 1 tesked (tsk) paprikapulver
- 1 tesked (tsk) kanel
- 1 nypa muskotnöt
Instruktioner

Skör löken i små delar och fräs i grytan med lite olja.
Skär köttet i stora tärningar, lägg det med i grytan. Fräs köttet en liten stund och sänk temperaturen en aning.
Bild: Jukka Koskinen
plättar,raakel lignell,sikrom,mat och prat,maggie lindholm,köttgryta,lili zoe-ermezei,apelsinlikör
Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i grytan tillsammans med kryddorna och ca 3 dl gurkspad.
Lägg i resten av ingredienserna tillsammans med vattnet och låt grytan puttra på medelvärme i 30-45 minuter.
Servera med kokt potais eller ris.
PS. Laga gärna Maggies plättar med apelsinlikör till efterrätt.
Kock: Maggie Lindholm