Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Slavisk köttgryta á la Maggie

Från 2014
Uppdaterad 03.12.2014 15:48.
Maggies slaviska köttgryta
Bildtext Maggies slaviska köttgryta
Bild: Jukka Koskinen

Maggie Lindholm tillreder en slavisk köttgryta med inspiration av ungerska Lili Zoe-Ermezei som gästar Mat och prat.

Slavisk köttgryta á la Maggie

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 60 min, varav förberedelser 20 min

Ingredienser

  • 500 gram (g) nöt inrefilé
  • 4 st shalottenlök
  • 2 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 4 st potatis
  • 3 deciliter (dl) vatten
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 st jordärtskocka
  • 1 tesked (tsk) kryddpeppar
  • 1 tesked (tsk) svartpeppar
  • 2 st kryddgurka - + spad
  • 1 matsked (msk) tomatpuré
  • 1 tesked (tsk) salt
  • 3 st tomat
  • 1 tesked (tsk) paprikapulver
  • 1 tesked (tsk) kanel
  • 1 nypa muskotnöt

Instruktioner

Mat och prat: Slavisk köttgryta á la Maggie - Spela upp på Arenan

Skör löken i små delar och fräs i grytan med lite olja.

Skär köttet i stora tärningar, lägg det med i grytan. Fräs köttet en liten stund och sänk temperaturen en aning.

Lili Zoe-Ermezei
Bildtext Lili Zoe-Ermezei gästar Mat och prat.
Bild: Jukka Koskinen

Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i grytan tillsammans med kryddorna och ca 3 dl gurkspad.

Lägg i resten av ingredienserna tillsammans med vattnet och låt grytan puttra på medelvärme i 30-45 minuter.

Servera med kokt potais eller ris.

PS. Laga gärna Maggies plättar med apelsinlikör till efterrätt.

Kock: Maggie Lindholm