Plättar i apelsinlikör
Bild: Jukka Koskinen
Maggie Lindholm steker plättar som hon kryddar med apelsinlikör. En utmärkt efterrätt som bekräftas av ungerska Lili Zoe-Ermezei som gästar Mat och prat.
Plättar i apelsinlikör
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 30 min, varav förberedelser 10 min
Ingredienser
- 2 deciliter (dl) vetemjöl
- 1.5 deciliter (dl) vatten
- 3 st ägg
- 1 matsked (msk) socker
- 1.5 deciliter (dl) lättmjölk
- 50 gram (g) smält smör
- 1 liter (l) vaniljglass - (servering)
- 0.5 deciliter (dl) apelsinlikör
- 4 matsked (msk) smör
Instruktioner

Gör plättsmeten och låt den vila en stund.
Värm upp stekpannan och lägg i en klick smör.
Häll i smet för en plätt. Låt den brynas lite och häll sedan i en skvätt apelsinlikör (grand marnier).
Vänd plätten med 15 sekunders mellanrum tills du är nöjd med ytan.
Stek alla plättar på samma sätt.
Servera med en skopa vaniljglass, litet apelsinlikör och någon frukt som dekoration.
PS. Gör gärna Maggies slaviska köttgryta som huvudrätt.
Kock: Maggie Lindholm