Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Är Granlund ett hett namn för lejonen?

Från 2014
Uppdaterad 04.06.2015 15:33.
Högholmens lejonungar i december 2014.
Bildtext Greta, Gertrud och Galina? Kanske du har egna namn på G?

Nu söker lejonen efter de bästa namnen till sin trupp. Nej, det handlar inte om vilka som ska spela i VM i ishockey, det är Högholmens lejonungar som behöver namnges – och namnet måste börja på bokstaven G!

Högholmen ger nu publiken i uppgift att hitta på passliga namn till lejonungarna i djurparken. Det finns ett kriterium som måste uppfyllas – namnet ska börja på G, det kriteriet gäller alla djur som fötts på Högholmen i år.

De tre ungarna, som föddes i slutet av mars i år, är honor. Enligt Högholmens djurskötare gillar ungarna att brottas och att leka jaktlekar, gärna tillsammans med de vuxna lejonen. Djuren tillhör en lejonunderart kallad asiatiskt lejon, en lejonvariant som främst förekommer i Indien.

Högholmen önskar att namnförslagen ska spegla djurens personligheter och ursprung.

Det finns olika sätt för var och en att framföra sina namnförslag. Man kan gå till djurparken och överlämna sina förslag där, man kan besöka webbplatsen Nimeä leijonanpennut (”Namnge lejonungarna”), och man kan ge sitt förslag på Instagram genom att använda hashtaggen #nimeäleijonanpennut.