Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Herola åkte upp sig i Lillehammer

Från 2014
Ilkka Herola, Ruka 2014
Bildtext Ilkka Herola nionde man över mållinjen.
Bild: Lehtikuva

Den tyska duon Eric Frenzel och Fabian Riessle gjorde upp om segern i nordisk kombination i Lillehammer. För finländsk del fick Ilkka Herola som vanligt ensam bära de blåvita färgerna i tätstriden.

Ilkka Herola hoppade hyfsat och startade ut i skidspåret som 15:e man. Han åkte sakta men säkert upp sig och fick också till en bra avslutning och korsade mållinjen som nia.

Tack vare det stiger Herola ett pinnhål i världscupsammandraget till tionde plats. I toppen ståtar tyskarna Johannes Rydzek och Fabian Riessle med 120 poäng var.

Rydzek, som vann premiären i Ruka, missade i backen i Lillehammer och slutade bara trettonde, men tyskarna klarade sig ypperligt trots det.

Segern gick till backens trea Eric Frenzel som fick se upp för landsmannen Riessle på slutet. Frenzel vann med 2,7 sekunders marginal till Riessle och 12,3 till trean Jan Schmid från Norge.

För de övriga finländarna blev det inte några världscuppoäng. Janne Ryynänen skidade in som 44:a och Leevi Mutru som 46:a, medan Matti Herola inte alls gav sig ut i spåren.