Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Innebandylandslaget vasst på planen och på Twitter

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Finlands innebandylandslag firar vid målet
Bild: wfc2010photos

De finska innebandyherrarna inledde sitt VM-äventyr i Göteborg på veckoslutet. I öppningsmatchen i lördags slogs Tyskland med klara 9-2 och i söndags fick Lettland se sig besegrat med siffrorna 7-1. Övertygande inledning på VM-turneringen, också om motståndet kanske inte varit det värsta tänkbara.

Det är inte bara på planen som de finska innebandyherrarna har imponerat. Också på Twitter gör det finska innebandyförbundet ett gediget arbete. Där får de finska innebandyfansen sitt lystmäte.

Ett exempel på lyckad strategi i sociala medier gav man prov på i söndags efter segermatchen mot Lettland. Då ordnades en twitterfrågetimme och lagkapten Tatu Väänänen och landslagslegenden Tero Tiitu stod till förfogande och svarade på twittrarnas frågor.

Tålmodigt svarade landslagsspelarna på allt mellan himmel och jord. Allt från hur de klarar ett cooper-test till vem som väljer musiken i omklädningsrummet.

En fråga som dök upp var varför innebandyikonen Mika Kohonen fick nöta bänken under matchen mot Lettland. Den 37-åriga Kohonen har fem gånger valts till världens bästa innebandyspelare, men i den här matchen blev det inga spelminuter överhuvudtaget.

Turneringen är lång och alla spelar. Kohonen är nog i form, försäkrar Tiitu och Väänänen.

Så här långt har innebandyherrarna imponerat både på planen och på Twitter. På tisdag står dock guldfavoriten Sverige för motståndet. Då får vi en fingervisning om på vilken nivå herrarna spelar.

Ingenting har lämnats åt slumpen. Det visade sig att det inte finns någon bastu i det gamla fängelse där landslaget inkvarterats. Det löste lagledningen med en mobil bastu på ett släp. Lite taktiksnack och några bad krävs innan tisdagens match

Innebandymatchen Sverige-Finland kan ses på Yle Fem ti 9.12 kl 20.00

Läs också:
Tung tid för Mika Kohonen

Twitterbloggen